asserikinnunen

Kova Brexit nyt - ja kova Fixit nyt!

Iso-Britannia eroaa Euroopan unionista ja Suomen pitää seurata mahdollisimman nopeasti perässä. Iso-Britannia on ensimmäinen jäsenvaltio, joka on päättänyt erota unionista. Tämä osoittaa, että eroaminen on mahdollista, vaikkakin EU yrittää tehdä siitä mahdollisimman vaikeaa.

Toivon briteille mahdollisimman nopeaa eroa, ilman erosopimusta. Ensimmäisenä EU:sta eroavana maana Britannia näyttää tietä muille. Sopimukseton ero, eli kova-Brexit, asettaisi ns. nollatason, jonka pohjalta seuraavana lähtevät jäsenvaltiot voivat tehdä päätöksensä ja lähteä hiomaan erosopimuksia.

EU:n intressinä on tehdä brittien erosta mahdollisimman vaikeaa

Brexitin lykkääntyminen lisää todennäköisyyttä jopa Brexitin peruuntumiselle, sillä brittiparlamentti ei pääse nytkään päätökseen siitä, miten erotaan ja erotaanko ylipäätään. EU:lle tämä käy. Lykkääntymisen ja vaikeiden neuvotteluiden toivotaan saavan eroa suunnittelevat jäsenvaltiot mieluummin jäämään haitalliseen unioniin, kuin lähtemään vaikean näköiseen eroprosessiin. Britannian eron peruuntuminen jättäisi lisäksi tämän ns. nollatason määrittelemättä.

 

Suomen on toteutettava ns. Fixit, eli Suomen ero EU:sta ja aloitettava eroprosessi mahdollisimman nopeasti

Iso osa Suomen eduskunnan tekemästä lainsäädäntötyöstä johtuu EU:sta, sillä Brysselistä tulevat direktiivit tulee laittaa täytäntöön kansallisessa lainsäädännössä reunaehtojen puitteissa. EU:n asetukset tulevat voimaan jäsenmaissa sellaisenaan. Asetukset ja direktiivit ovat vahvempia, kuin jäsenmaan omat lait ja päätökset - EU:n määräilyä on pakko noudattaa. Ilman EU:ta Suomen eduskuntaa eivät velvoita enää Brysselin direktiivit ja asetukset, vaan aika voidaan käyttää kansallisen lainsäädännön kehittämiseen valtion omista lähtökohdista. Lisäksi päätösvalta ja itsenäisyys palaavat täysimääräisesti Suomeen.

 

EU:ssa liikkuvat vapaasti ihmiset, omaisuus, palvelut ja raha

Erityisen ongelmallinen näistä on ihmisten vapaa liikkuvuus, sillä sen varjolla Suomeen pääsee sekä ulkomainen työvoima että ulkomaiset rikolliset ja terroristit. EU:sta ja Schengenin sopimuksesta eroamalla Suomea ei velvoittaisi enää vapaa liikkuvuus, joka mahdollistaa väärien henkilöiden maahantulon. Rajavalvonnan palauttamisessa ei ole tarkoitus estää suomalaisia pääsemästä pois Suomesta, tai estää tulemasta Suomeen niitä, joilla siihen on oikeus. Rajavalvonnan tarkoitus on olla päästämättä maahan niitä, joilla ei ole esimerkiksi passia, tai jotka on etsintäkuulutettu rikoksista tai joita pidetään turvallisuutta uhkaavina.

Työvoiman vapaa liikkuvuus taas on ongelmallinen suomalaisten työmarkkinoiden kannalta. Kuka tahansa EU:n alueelta voi tulla Suomeen töihin. Suomessa on vain rajallinen määrä työpaikkoja ja ne on täytettävä suomalaisilla työntekijöillä ja työttömillä. Vasta toissijaisena keinona on otettava mahdollisimman rajoitetusti ulkomaalaista työvoimaa Suomeen ja sekin vain, mikäli sellaista oikeasti tarvitaan. Kun tarvetta ulkomaalaiselle työntekijälle ei enää ole, on poistuttava maasta.

Euroopan unionin yhteinen maatalouspolitiikka on ajanut suomalaiset maatalousyrittäjät ahtaalle. Unionin budjetin rahoittavat jäsenvaltiot ja siitä jaetaan maataloustuet jäsenmaihin, maatalouden yhtenäistämiseksi. Suomella on kuitenkin poikkeus tukea myös kotimaisilla tuilla omaa maataloutta kylmän ilmaston vuoksi. Lisäksi tuet maksetaan peltopinta-alan mukaan, ei esimerkiksi korjatun sadon mukaan. Tämä suosii suuria tiloja ja ajaa pienemmät tilat erittäin ahtaalle. Toisekseen nykyinen malli ei kannusta viljelyyn, niin typerältä kuin se kuulostaakin. Eroamalla EU:sta voimme itse määritellä maataloustukien määrät ja perusteet ja räätälöidä järjestelmän juuri Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Lähtökohtana tulee olla monipuolinen hajautettu maataloustuotanto, jossa tuetaan etenkin pieniä ja keskikokoisia tiloja ja jossa maatalousyrittäjäkin saa asianmukaisen elannon kovasta ja tärkeästä työstään. Kotimainen maatalous on elintärkeää - se lisää omavaraisuutta, parantaa huoltovarmuutta sekä on ympäristöystävällisempää ja puhtaampaa, kuin ulkomailta tuotu ruoka.

Otetaan Iso-Britanniasta mallia ja lähdetään EU:sta. Palautetaan päätösvalta kansallisiin käsiin rajavalvonnan, työvoiman ja maataloustukien suhteen. Suomen ei pidä olla osa hyvävelikerhoa nimeltä Euroopan unioni. Kova Brexit nyt - ja kova Fixit nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut eivät varmaan ole seuranneet yhtään mielipidekyselyjä, joiden mukaan kansalaiset ovat erittäin tyytyväisiä EU:n jäsenyyteen.

Vai 13% kannattaa eroa

Haaveile rauhassa, jos se tuo mielihyvää. Oma puheenjohtajannekaan ei kannata eroa EU:sta.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Hyvä, että muistutit. Muistan nähneeni Bravdasta suomennetun jutun, jossa neuvostokansalaiset olivat huomattavasti tyytyväisempiä omaan unioniinsa ja eroa ei kannattanut kukaan.

On tärkeää uskoa aina prosentteihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yritätkö vihjata, että 1930-luvulla monet eurooppalaiset maat nimenomaan halusivat suursodan Saksaa vastaan?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En oikein ymmärrä tuota perussuomalaisten halua ajaa Suomea Venäjän armoille.

Mitä Brittien eroon tulee, niin kyllä ne britit ovat ihan itse luoneet ne ongelmat, ei siihen ole EU:ta tarvittu.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Persut ihailevat valtioita, joiden keskeinen ydin perustuu oligarkiaan.

Noissa valtioissa hallinto kanavoi valtiolliset hankkeet ylihintaan ilman kilpailutusta sellaisille toimijoille, jotka kanavoivat suuren osan ylihinnasta hallinnon taskuihin.

Onhan siinä melkoisesti motiivia päästä muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa...

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Orwellin pelkäämä uussanasto on vallannut herra Kivelän.
Itsenäisyyden vaatiminen tarkoittaakin sulautumista Venäjään?
Todellinen itsenäisyys onkin kaiken päätäntävallan antaminen Berlusconeille, Junckkereille ja muille totaalipuliveijareille.
Sota onkin rauhaa.

Minä en ymmärrä Kivelöitten pakkomiellettä Venäjään armoilla olosta. Venäjällä on rajaa muiden valtioiden kanssa noin 20 000 km ja sotilaita sellaiset 800 000 kpl. Venäjällä on siis noin 40 sotilasta rajakilometriä kohti ja Venäjän persaukinen armeija on sidottu omiin askareisiinsa islamilaisten, ukrainalaisten, tsetseenien ja NATO:n kanssa, joten missä välin se kerkeää tai sillä on edes munaa uhata Suomea. Täällä blogistanissakin natottajat ovat ilmaisseet sen tosiasian, että Venäjä saattaa jopa romahtaa. Millaista romahtaneen valtion armoilla olo on?

Myöskään en saa millään päähäni, mistä kumpuaa herra Kivelän otsaan, että Suomen asioita hoidetaan parhaiten salaisissa kamareissa, aivan toisessa maassa ja täysin vieraiden ihmisten toimesta.

Pidä Asseri nyrkki pystössä ja suunta samana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Venäjän strategia näyttää olevan tehdä jokin peliliike noin 10v välein ja sitten ja kasvattaa vaikutusvaltaa länteen päin tasaiseen tahtiin.

Eli ei se nyt heti tänne tule kun Ukrainassa vasta oli toimintaa mutta 5v kuluttua taas kun tilanne "normalisoitunut" niin voi sitten taas repäistä.

Olihan sitä jenkeilläkin semmoista että niillä taloutta pyöritetty aika paljon aseteollisuudella ja sinne verovarojen siirtämisellä niin sitten noin 10v välein kun on varastot täynnä pommeja niin pitää käydä johonkin pudottelemassa niitä. Nyt niillä vaan on järkyttävä velkakupru ja Trump niin homma vähän sekaisin.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #7

Venäläisten peliliikkeet ovat surullisen kuuluisia. Venäjä sai alkunsa Neuvostoliiton hajottua 90-luvun alussa. Seuraavat peliliikkeet kasvattivat vaikutusvaltaa länteen niinkin paljon kuin vuonna 1999, jolloin Puola, Tsekki ja Unkari liittyivät Natoon. Seuraava peliliike toi Viron, Latvian ja Liettuan Natoon vuonna 2004. Seuraava vaikutusvallan yritys länteen vei Albanian (myös entinen Varsovanliiton maa) vuonna 2009.

Ehkä Venäjän kannattaisi harkita näitä peliliikkeitä tai seuraavassa repäyksessään se liittyy itse Natoon ja Suomi jää Natopuristukseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

Venäjä oli Neuvostoliiton hajottua heikko. Ne peliliikkeet alkoivat vasta käytännössä 2000-luvulla. Ovat tuossa nyt sitten jyränneet Ukrainan lisäksi Tsetseniaa ja Georgiaa.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #16

No kylläpä ovat jyränneet pari lilliputtivaltiota ja nyhjäävät Ukrainassa jo kuudetta vuotta ilman tuloksia. Tässä oikein alkaa pelottaa, että mihin punakone seuraavaksi jyristelee tankkiarmeijallaan. Georgiassakin suurimmat tappiot jäivät teiden varsille, kun vanhat tankit levisivät paskuuttaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

"No kylläpä ovat jyränneet pari lilliputtivaltiota ja nyhjäävät Ukrainassa jo kuudetta vuotta ilman tuloksia."

Ukrainassa saavutettiin sotilaalliset tavoitetteet, eli voivat vaikuttaa Ukrainan päätöksen tekoon ja saivat Krimin hallintaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin... Brexittihän oli vähän sitä että siellä paikalliset persut ajattelevat isäänmaantunnoissaan että EU:n vika kaikki ja haaveilevat saavansa siirtomaat takaisin yhdysvaltoja myöten kunhan eroavat EU:sta.

Ääliöoikeiston kannattajat sitten juhlivat union jack liehuen maailman valtaa takaisin mutta kaikki sopimusten rakentaminen uusiksi on edelleen oikeastaan lähtökuopissaan vaikka aikaa mennyt vuosia kun älykääpiöt oivalsi että eroamalla EU:sta eivät sitten ole mukana EU:n päätöksen teossa. Firmat sitten vähentävät riskejä ja siirtävät toimintansa muualle ja koko eroprosessi itsessään maksaa epävarmuuden muodossa viikottain hurjia summia.

Niin oikeastihan lopputulos on sellainen persaukinen kääpiövaltiosaari. Onko siellä nyt oikeasti mitään sellaista mikä kiinnostaisi muuta maailmaa?

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Ymmärsinkö oikein puheistasi, että kaikki maat, jotka lähtevät pyhästä Euroopan Unionista joutuvat taloudelliseen helvetin kurimukseen ja EU:ssa taivaan rikkaudet vaan lisääntyvät?

Onhan totta, ettei kerettiläisten kanssa saa kauppaa tehdä, mutta tämä uusi EU-oppi tuntuu olevan kovempaa kamaa kuin häviämässä oleva luterilainen kirkko-oppi. Mihin suuntaan te EU-uskovaiset yleensä rukoilette?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #9

"Ymmärsinkö oikein puheistasi, että kaikki maat, jotka lähtevät pyhästä Euroopan Unionista joutuvat taloudelliseen helvetin kurimukseen ja EU:ssa taivaan rikkaudet vaan lisääntyvät?"

Kun Neuvostoliitto hajosi niin Suomi ajautui lamaan ja siinä vaikutti toki idän kaupan tyrehtyminen.

Kun britit päätti erota EU:sta minkä kanssa vahvasti kauppasuhteet ja ovat nyt sitten vuosia arponeet sopimuksia ja ovat edelleen lähtökuopissa niin tuo oli odotettavissa.

Suomi on niinikään kusessa jos haluaa erota kun Venäjän suuntaan on pakotteet päällä ja kauppaa tehdään hyvin paljon EU:n suuntaan, että aika käsittämätön hyvä suunnitelma etukäteissuunnitelma pitää olla kaikille kauppasopimuksille.

Mutta se nyt on tietenkin helpompi juttu ratkoa kuin se, että on sitä euromuotoista velkaa maksettavana ja ollaan rahaliitossa että meidän on oikeasti vaikeampi erota unionista. Briteillä sentäs on toinen jalka siellä jenkkilässä mutta jenkeillä nyt sitten on omat ongelmansa.

Minä en rukoile mihinkään suuntaan. Taikauskot eivät sovi rationaaliseen päätöksen tekoon. Pidän mahdollisena että EU voi hajota omaan mahdottomuutensa siinä missä Suomikin. Olen vain realisti että tällä hetkellä EU:ssa oleminen on meidän etu ja jos EU lakkaa olemasta niin siitä pois sitten tämän prosessin myötä että antaa sen hajota sitten yhdessä muiden kanssa.

Se että lähtee sooloilemaan brittien tyyliin niin siitä ei seuraa täällä mitään hyvää.

Sekin kaipaisi vähän parempia perusteita että mitä siitä nyt kuvitellaan hyötyvän että erotaan EU:sta. Resurssien liikkuvuus on kuitenkin etu. Voisi nämä Fixit intoilijat nyt ihan ensialkuun harjoitella tekemällä Kehä III:sta rajan missä rajoitetaan kulkua ja maksetaan tullia, että miten paljon hyödyttää taloudellista toimintaa. Johan se Adam Smith ymmärsi sen vapaakaupan merkityksen että tarpeettomat rajat ja tullit lähinnä hidastaa taloutta.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"En oikein ymmärrä tuota perussuomalaisten halua ajaa Suomea Venäjän armoille."

Ei siihen mitään järjellistä syytä olekaan, mutta valtaosa persujen äänestäjistä ei ilmeisesti tajua palaavansa Putinin pussiin. Ei näytä tajuavan persunuorten nuori puheenjohtajakaan. Tai jos tajuaa, niin sitten asiat ovat vielä huonoakin huonommin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ainoa positiivinen asia tässä viimeaikaisessa nationalistisen ja rasistisen oikeistolaisuuden nousussa on se, että heistä putinistit ja ei-putinistit alkavat kiihtyvässä määrin riidellä keskenään.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098815.html

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin, maailmassa on Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat, joiden kaikkien intressissä on heikko ja eripurainen Eurooppa.

Perussuomalaiset, Venäjän asialla?

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Miksi Venäjän? Miksei Kiinan tai Yhdysvaltojen asialla.

Myös Grönlanti on mielissään eripuraisesta Euroopasta, siinä missä Kiina ja Usakin. Mikset hauku persuja inuiittimielisiksi? No siksi, että tämän päivän suosituin populistipulina on juuri tätä EU-uskonnon peruskerettiläisten paheksuntaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Pärjäämmekö me paremmin maailmanpoliittisissa ja -kaupallisissa neuvotteluissa ypöyksin, vai olisiko sittenkin, ehkä, jopa, vieläpä järkevää toimia eurooppalaisittain yhdessä?

Inuiitit, Grönlannissa asuvat siis, ovat Tanskan kautta osa Eurooppalaista neuvotteluvoimaa. Kanada huolehtii lopuista.

Sitä en tiedä kuinka vahva Gröxit -liike Grönlannissa on. Enempi taitavat meuhkata itsenäistymisestä Tanskan alaisuudesta, mutta talous.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #11

Tottakai yhdessä voi ja joskus pitääkin toimia. Kyllä minäkin naapureiden kanssa harrastan yhteistyötä asioissa, joissa intressimme ovat yhtenäiset. Mutta en minä niiden kanssa naimisiin mene enkä vastaa heiden veloistaan saati, että jättäisin lompakkoni heidän haltuunsa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #11

Wikipedian Grönlanti-artikkeli sanoo: "Helmikuussa 1982 järjestettiin kansanäänestys, jossa 53 prosenttia äänestäjistä kannatti Grönlannin eroa Euroopan yhteisöstä. Ero astui voimaan 1. helmikuuta 1985." Tavallaan gröxit tapahtui jo, eikä tuollaiselle liikkeelle ehkä ole suurta tarvetta nyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Perusuomalaiset kun ovat sellaisia Putinisteja jotka haluavat ajaa Suomea Venäjän vasalliksi.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #14

Voitko perustella hieman kantaasi? En tunne perussuomalaisten poliittista ohjelmaa, mutta olen vakuuttunut, että nykyisen vihapuhepahoituksen aikana perustelmaton kirjoituksesi voidaan tulkita oikeissa puolueissa jopa valeuutisointivihapuheena. Tosin persut taitavat olla juuri se puolue, joka ei lällättelypuheista välitä vaan suvaitsee sitäkin. Ainoa suvaitsevainen puolue kun sattuu olemaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

"Voitko perustella hieman kantaasi?"

Vaikka noilla fixit höpötyksillä. Kaikki EU:n murentamis jutut on Venäjän intressien ajamista ja Suomen ohjaamista Venäjän etupiiriin.

Mihin taas unohtui suurvaltapolitiikan realiteetit?

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #22

Suurvaltapolitiikan realiteetit? Maailmassa on muutama suurvalta, joiden voidaan kuvitella omaavan etupiirejä. USA (BKT 20 513 000 USD), EU (18 769 286), Kiina (13 457 267), kohta EU:sta lähtevä omia etupiirejään mustasukkaisesti vartioiva Britannia (2 808 899) ja omissa sisäisissä ongelmissaan kierivä Venäjä (1 576 488).

Unionista irtautuva Suomi olisi etupiirinä EU:lle, Briteille ja Venäjälle.
Brittien kanssa teemme jo sotilaallista yhteistyötä Jeffissä.*

*Iso-Britannian johtaman JEF-joukon toiminnassa ovat mukana tällä hetkellä Suomen lisäksi Alankomaat, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro.

Eli juuri se ainoa mahdollinen kokoonpano, jonka kanssa saattaisi hetken kaveerata rahapelien parissa. Latinojen ja karvaranteiden luotettavuudesta ei todistetusti kannata juuri keskustella.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Toistaiseksi yksi palstan typerimmistä ehdotuksista ja tekijänä persuksi ilmoittautuva. Ja tällä palstalla ovat esiintyneet sentään kommarit ja todelliset venäjäystävät.

Miksi et Kinnunen esitä suoraan että liitytään Venäjään?

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Kinnusen vastausta odotellessa voidaan arvatenkin todeta, että EU:n hajoaminen olisi myös USA:n etu. Persut ovatkin siis Trupinisteja!
Entä jos erotaan EU:sta ja liitytään Natoon. Kelpaako se Pasi sinulle?

Venäjään liittyminen on joku teidän ihan oma fetissinne. Kävisit joskus Venäjällä niin huomaisit, että se on melkoinen läävä, eikä siihen liittymisestä kannata juuri unelmoida.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä on sitä millä persut halua pitää kannatuksensa.
Virallisesti persut eivät ole mitään eroa hakemassa, eikä edes kannattamassa, mikä pitää suurin piirtein järjissään olevat persut puolueessa.

Niille hulluille jotka kannattavat näitä exitejä, yksityiset persut, kuten tämä blogisti, pitävät yksittäisiä palopuheita, kuten tämä blogi, minkä toivotaan estävän pöhköpäisten kannattajien paon persuista muihin ääriryhmiin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä ja järkevä blogi, kiitos!!!!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oli siinä kirjoituksessa joitakin ok pointtejakin, mutta turvallisuuskysymysten suhteen ei kannattaisi olla ihan naiivi.

Kannattaisi tosiaan miettiä mitä omien toiveiden täyttymisen seuraukset voisivat olla. EUsta lähtö olisi etenkin ilman NATO-jäsenyyttä idioottimaista Suomelle, ja kieltämättä kutsu Venäjälle että saa tulla melko vapaasti. EU asioihin muutenkin voinee saada muutosta EUn sisältäkin käsin jatkossa paremmin... Äänestystähän edustajista pukkaa ihan kohta, ja sitä kautta jotain järkevyyttä voi tulla lisää esim. liittovaltiokehityksen jarruttamista ja järkevämpää rajojen valvontaa jne. jne.

Eurosta pois on sitten mahdollisuuksien rajoissa vielä ja ehkä järkevääkin... Suomihan on todellinen poikkeus pohjoismaiden joukossa, kun eurossa roikkuu luultavasti omaksi tappiokseen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Brexitin ansiosta britit eivät suinkaan saa lisää valtaa päättää omista asioistaan. Sensijaan se antaa brittipoliitikoille vallan kieltää ja rajoittaa niitäkin asioita jotka unioni on mahdollistanut ja joista jokainen on saanut päättää itse.

Kyseessä on suuri puhallus jonka uuttera valehtelu ennen vaaleja sai aikaan.

Sen lisäksi se on riitauttanut kansalaiset lopullisesti keskenään ja kun koko karmeaus ja hinta aikanaan selviää voi syyllisiä etsiessä jälki olla ikävää. Ei käy kateeksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brexit on Britannian etu, ja myös Venäjän etu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kuka kärsii tappion?

Suomiko?

EU on Euroopan yhteinen etu ja Putinin ja Trumpin harmituksen aihe.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

"Brexit on Britannian etu, ja myös Venäjän etu."

Kaikkein eniten se on USA:n etu.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Fixitin kannattajille muistuttaisin, että Briteissä tunnetaan sanonta:

If it's not broken, don't fix it! :)

Käyttäjän Karriollila kuva
Karri Ollila

Nopea EU-ero ei ole mielestäni realismia eikä suomalaisen elinkeinoelämän tavoitteen mukaista. Osa meistä Perussuomalaisista ehdokkaista uskoo, että voimme palauttaa EU:n vielä perustehtäviinsä. Läheisyysperiaatteen palauttaminen, komission vallan riisuminen ja liittovaltiosuuntauksen torjuminen ovat mielestäni realistisia tavoitteita. Myös Eurossa pysymisestä/ irrottautumisesta on oltava suunnitelma valmiina.

Toimituksen poiminnat