Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

Sitra julkaisi tänään laskelmansa Suomen ilmastotavoitteisiin liittyen. Kuten artikkelissa sanotaan, yksikään taho ei ole aikaisemmin vaatinut suomalaisilta vastaavan suuruisia ja nopeita tekoja ilmaston eteen. Tämä osoittaakin sen, että suomalaisia syyllistävä ilmastopolitiikka on mennyt aivan liian pitkälle. Tällä kertaa ollaan lopullisesti valmiita viemään suomalaisilta kokonaan punainen liha sekä autot.

Ilmastopolitiikassakin pitäisi ymmärtää realiteetit. Suomi voi tehdä osansa, mutta ei muiden osaa. Suurien saastuttajien, kuten Kiinan, on itse muutettava suuntansa. Suomalaisten kulutustottumukset ja elintavat aiheuttavat häviävän pienen osan maailman päästöistä, joten asiaa lähestytään lähtökohtaisestikin väärästä suunnasta. Kiristämisen ja kurjistamisen sijaan suomalaisia pitäisi kannustaa kuluttamaan suomalaista tuotantoa ja myös yrityksiä tekemään kestäviä valintoja. Tukemalla yritysten ja maatalouden toimintaedellytyksiä Suomessa, estetään niiden karkaaminen enemmän saastuttaviin maihin. Monipuolinen, kotimainen maataloustuotanto on lisäksi huoltovarmuustekijä.

Pidän vääränä tällaista holhouspolitiikkaa, jossa säännellään ja määritellään, mitä suomalaiset saavat syödä. Suomalaisilla täytyy säilyä vapaus juoda maitoa ja syödä lihaa. Valitettavasti kuitenkin vihreiden ja demarien ansiosta tuotakin vapautta halutaan rajoittaa. Suomalaisten menovetenä toimivat maito ja bensa. Ja niin on syytä toimia jatkossakin.

On täysin järjetöntä ja utopistista, että Sitra ehdottaa tosissaan täysin tai lähes täysin julkisiin kulkuneuvoihin siirtymistä. Pitkien välimatkojen kylmässä maassa auto on välttämätön kulkuväline lähes kaikkialla pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Maakuntien asukkaiden oloja ei saa kurjistaa eliitin moraaliposeerauksen vuoksi. Lisäksi metsähakkuiden kieltäminen tai vähentäminen olisi erittäin vastuutonta: paperi- ja metsäteollisuus ovat Suomen teollisuuden selkäranka. Tämäkin kiristys veisi kymmeniä, ellei satoja tuhansia työpaikkoja suomalaisilta.

Suomalaisten elämää ei tule kurjistaa kieltämällä ja verottamalla. Asuminen on nyt jo kylmässä maassa kallista korkeiden lämmitys- ja sähkökustannusten vuoksi, eikä autoiluakaan halvaksi voi sanoa. On todella kohtuutonta, että suomalaisten elämänlaatua halutaan huonontaa, koska muualla maailmassa ei hoideta omaa osaa ilmastokysymyksissä. Voisiko Suomi mennä jo tämän patsastelun aikakauden ohi, jossa Suomi haluaa olla mallioppilas – jopa omien kansalaistensa kustannuksella?

asserikinnunen
Perussuomalaiset Joensuu

Joensuun kaupunginvaltuutettu ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja. Aluevaltuuston jäsen sekä maakuntahallituksen varajäsen Pohjois-Karjalassa. MTS varapuheenjohtaja. Valtiotiedettä Helsingin yliopistossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu