asserikinnunen

Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

  • Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

Sitra julkaisi tänään laskelmansa Suomen ilmastotavoitteisiin liittyen. Kuten artikkelissa sanotaan, yksikään taho ei ole aikaisemmin vaatinut suomalaisilta vastaavan suuruisia ja nopeita tekoja ilmaston eteen. Tämä osoittaakin sen, että suomalaisia syyllistävä ilmastopolitiikka on mennyt aivan liian pitkälle. Tällä kertaa ollaan lopullisesti valmiita viemään suomalaisilta kokonaan punainen liha sekä autot.

Ilmastopolitiikassakin pitäisi ymmärtää realiteetit. Suomi voi tehdä osansa, mutta ei muiden osaa. Suurien saastuttajien, kuten Kiinan, on itse muutettava suuntansa. Suomalaisten kulutustottumukset ja elintavat aiheuttavat häviävän pienen osan maailman päästöistä, joten asiaa lähestytään lähtökohtaisestikin väärästä suunnasta. Kiristämisen ja kurjistamisen sijaan suomalaisia pitäisi kannustaa kuluttamaan suomalaista tuotantoa ja myös yrityksiä tekemään kestäviä valintoja. Tukemalla yritysten ja maatalouden toimintaedellytyksiä Suomessa, estetään niiden karkaaminen enemmän saastuttaviin maihin. Monipuolinen, kotimainen maataloustuotanto on lisäksi huoltovarmuustekijä.

Pidän vääränä tällaista holhouspolitiikkaa, jossa säännellään ja määritellään, mitä suomalaiset saavat syödä. Suomalaisilla täytyy säilyä vapaus juoda maitoa ja syödä lihaa. Valitettavasti kuitenkin vihreiden ja demarien ansiosta tuotakin vapautta halutaan rajoittaa. Suomalaisten menovetenä toimivat maito ja bensa. Ja niin on syytä toimia jatkossakin.

On täysin järjetöntä ja utopistista, että Sitra ehdottaa tosissaan täysin tai lähes täysin julkisiin kulkuneuvoihin siirtymistä. Pitkien välimatkojen kylmässä maassa auto on välttämätön kulkuväline lähes kaikkialla pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Maakuntien asukkaiden oloja ei saa kurjistaa eliitin moraaliposeerauksen vuoksi. Lisäksi metsähakkuiden kieltäminen tai vähentäminen olisi erittäin vastuutonta: paperi- ja metsäteollisuus ovat Suomen teollisuuden selkäranka. Tämäkin kiristys veisi kymmeniä, ellei satoja tuhansia työpaikkoja suomalaisilta.

Suomalaisten elämää ei tule kurjistaa kieltämällä ja verottamalla. Asuminen on nyt jo kylmässä maassa kallista korkeiden lämmitys- ja sähkökustannusten vuoksi, eikä autoiluakaan halvaksi voi sanoa. On todella kohtuutonta, että suomalaisten elämänlaatua halutaan huonontaa, koska muualla maailmassa ei hoideta omaa osaa ilmastokysymyksissä. Voisiko Suomi mennä jo tämän patsastelun aikakauden ohi, jossa Suomi haluaa olla mallioppilas - jopa omien kansalaistensa kustannuksella?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sitran raportissa pohjustettiin uusia veroja, mutta yksi oleellinen unohtui. Viinan tislaaminen lisää päästöjä, eli kossuun haittavero.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siinä on jo. Minun puolestani voisi nostaa jos enste purkaisivat tuon alkon monopolin.

Sokerille voisi laittaa vastaavan. Niin paljon ihmisiä riippuvaisia sokerista että siitä saisi helposti satoja miljoonia verotuloja ja saisi edistettyä kansanterveyttä.

Mitään väliä sillä ei olisi kun kenenkään ei ole pakko mussuttaa sokeria kilokaupalla.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Pohjois-Korean malliin. Fillarikommunismia (lisää) Suomeen!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomalainen energiayhtiö Fortum osti E.ON:in vajaiden 47 prosentin omistusosuuden Uniper-yhtiöstä noin 3,76 miljardilla eurolla. Tammikuussa 2018 E.ON teki päätöksen osuutensa myymisestä Fortumille. Fortumin osaketarjouksen jälkeen omistus on nyt 49,9 %.

Yrityskaupan vuoksi Fortumista tuli yksi Euroopan saastuttavimmista yhtiöistä. Uniper on euroopan kymmenen eniten hiilidioksidipäästöjä tupruttava yritys. Arviolta 35 miljoonaa tonnia vuodessa. Liikenne Suomessa n. 8 milj/t/vuosi. Uusien vähäpäästöisten autojen uudistuessa liikenteen päästöt vähenevät, hiilivoimaloiden päästöt eivät vähene.

Eikös täm Fortum ole Suomen valtion enemmistöomistuksessa. Ehkä uusi hallitus ilmastokiimassaan pistää Fortumin hiilivoimalat kiinni ympäri maailmaa, niin osuutemme on tehty ja voimme jatkaa ylpeänä suomalaisena vihreänä yhteiskuntana jossa on maailman pienimmät teollisuuden päästöt.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"jossa on maailman pienimmät teollisuuden päästöt." Kunhan Rinteen hallitus pääsee vauhtiin, voi olla, ettei meillä vähän ajan kuluttua ole enää teollisuuttakaan, joka saastuttaisi..

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Tämä se on teidän persujen ongelma: lyhytnäköisyys.

Ei voi nähdä asiaa 10 tai 20 vuotta pidemmälle, pitää saada syödä lihaa ja maitoa sekä päristellä yamahalla hiekkamontulla mielin määrin. Ei nähdä että kaikella sillä on hintansa ja luonto kyllä kerää velkansa takaisin ennen pitkää. Siksi lyhytnäköinen ajattelu ei auta tässä asiassa.

Konservatiivit tykkää ajatella, että maidosta, lihasta ja yamahalla pärräilystä on tullut niin perustavanlaatuinen osa elämää, että puheet edes niiden pikkuriikkisestä rajoittamisesta saa libertaristisen maailmankuvan murenemaan. Kaikkea hyväähän piti olla vain lisää, niin minulle luvattiin! Että pitäisi vielä kulkea rahvaan seassa julkisilla?

Tiedän että olette omaksuneet jenkeistä apinoimalla uuden ilmastopolitiikkanne suunnan. Kannustaisin sinua kuitenkin Asseri tutustumaan itse siihen todistusaineistoon, jonka tiedeyhteisö on ilmastonmuutoksesta kerännyt. Ehkä se saa sinua ajattelemaan tästäkin asiasta selkeämmin. Tiedän että puolueessasi tosin on kova painostus olla muuttamatta tätä agendaa, joten vaikea tie se tulisi sinulle olemaan.

Se, mikä sinusta on järjetöntä ja utopistista, on kuitenkin monen sinua fiksumman ihmisen mietintää. Ehkei sinun kannattaisi tuollaisin ilmauksin leimata heidän ajatuksiaan sen paremmin perustelematta. Persut tykkää nähdä ilmastonmuutoksesta huolehtivan tulevaisuuden ankeana eivätkä he näe asiassa lainkaan mahdollisuuksia. Konservatiivi ei näe tulevaisuudessa mahdollisuuksia, ainoastaan uhkia. Siksi ei-perussuomalaiset, koska sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jonnet ei muista kun tässä on lähi historiassa tapettu ihmisiä öljyn takia. Se kun loppuu kohta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Suomi voi tehdä osansa, mutta ei muiden osaa."

Kyseessä onkin Suomen oman osansa tekemisestä, muut hoitavat oman osansa.

"Suomalaisten menovetenä toimivat maito ja bensa. Ja niin on syytä toimia jatkossakin."

Maito onnistuu hyvin, mutta mistä ajattelit saada sen bensan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Monipuolinen, kotimainen maataloustuotanto on lisäksi huoltovarmuustekijä."

Ongelma onkin se kun lihatuotanto ei ole kotimaista. Suomeen roudataan rehua ja lihaa ympäri maailmaa.

Eihän siinä mitään jos Suomi tuottaisi ruokansa ja energiansa Suomen rajojen sisäpuolella. Nyt ollaan muiden elätettävänä.

Toimituksen poiminnat